Pannplåt

Vägg

Om du vill ha en klassisk och tidlös väggprofil, välj pannplåt. Oavsett om du tänkt bygga nytt eller vill renovera en gammal byggnad kan pannplåten vara rätt val för dig. Profilen är en svensk klassiker och har traditioner långt bakåt i tiden.

Diskret men med karaktär
Den kulturhistorisk karaktären som plåten har kan bli pricken över i:et om du vill att din byggnad ska få ett klassiskt uttryck som står sig under många år framöver. Den diskreta profilen passar även utmärkt tillsammans med de raka, släta och odekorerade fasader som funkishus ofta eftersträvar.

Vi är en av få producenter av Pannplåt världen över med detta originella profilmönster från tidigt 1900-tal.

Plåten produceras i standardutförande med “designrillor” men kan också fås utan dessa. Plåten kan dock komma att visa upp mer ojämnheter än om man väljer med rilla. Ojämnheterna kommer delvis från materialet men kan också uppfattas mer eller mindre beroende på monteringen och underlaget.

Observera att galvaniserad plåt oxiderar väldigt olika under olika förhållanden och risken för sk ”vitrost” är stor och kräver särskild hantering och lagring av produkten. För galvaniserad (olackerad) stålplåt lämnas därför ingen estetisk garanti.

Klicka på bilden ovan för att se färgexempel

Kulörer

Vi har försökt återge kulörerna så nära verkligheten som möjligt, men rekommenderar att du beställer provplåt för exakt kulöråtergivning.

Svart

Tegelröd 742

Tegelröd 8004

Röd 758

Grå 087

Aluzink

Silver 045

Ärggrön 975

Mörksilver 044

Zinkgrå 244

Grön 830

Galv

Grå 7024

Profildata

Tjocklek

0,6 mm

Täckande bredd

1080 mm

Längd

100 – 10 000 mm

Bygghöjd

20  mm

Hitta hit

Hästmarksvägen 7
891 38 Örnsköldsvik

Kontakta oss

Lediga jobb

Cookies

GDPR